e
Banner

Etiketler: hava kargo



Hava kargoda 500 milyon dolarlık kasırga faturası


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Havayolu

Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği’nin (IATA)  hesaplamalarına göre Sandy kasırgasının havacılık endüstrisine olan zararının toplamda 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.





Hava kargo büyümeyi transit geçemiyor!


Yayın: 19-02-2013
Kategori: Havayolu

Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, son yıllarda Türkiye’de en fazla gelişen taşıma modu olan hava kargonun, aynı ilerlemeyi büyük bir potansiyel barındıran transit kargoda gösteremediğine dikkat çekiyor. “Maalesef ülke dinamiklerimiz içinde transit kargoya serbestlik sağlayamıyor ve böylesine bir ekonomik değeri baltalıyoruz” diyen Badur, gerekli önlemler alınmazsa potansiyelin Azerbaycan ve Kazakistan gibi komşu ülkelere kaptırılabileceğini düşünüyor.





UPS ‘Worldwide Expedited’ hizmetini 3’e katladı


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Havayolu

Teslimat noktasına 2 ila 5 gün arasında ulaşılmasını sağlayan UPS’in ‘Worldwide Expedited’ hava kargo servisi, ulaştığı noktayı üçe katladı.




Çin Yeni Yılı hava kargo hesaplarını altüst etti


Yayın: 04-03-2013
Kategori: Havayolu

2012’de Ocak ayına denk gelen ve ihracata çalışan Asya fabrikalarının bir hafta boyunca tatil yapmasına sebep olan Çin Yeni Yılı, 2013’te Şubat ayına denk geldiği için Ocak-Şubat aylarını bir önceki yıla oranla karşılaştırmayı zorlaştırdı.




Pegasus Kargo - AviaCargo GmbH işbirliği


Yayın: 08-03-2013
Kategori: Havayolu

Pegasus Kargo’nun 25 ülkeden sorumlu kargo genel satış acentesi AviaCargo GmbH oldu.




Air France, Dünya Kadınlar Günü’nü Airbus A380 ile kutladı



Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden olan Air France, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tamamı kadınlardan oluşan pilot ve uçuş ekibiyle dünyanın en büyük uçağı A380 seferiyle kutladı.




Panalpina hava kargoda hayalkırıklığına uğradı



2012 Yılsonu raporları Panalpina’nın denizyolu taşımacılığı ve lojistik hizmetlerde ilerleme kaydetmesine rağmen hava kargoda tam anlamıyla başarısız olduğunu gösteriyor.




CEVA Türkiye 5 yıllık hedeflerini açıkladı!



600 bin m2 depolama alanına ulaşan CEVA Türkiye, 2013-2017 arasındaki hedeflerini açıkladı. Büyüme hedefini 2013 yılı için yüzde 20 olarak belirleyen CEVA Türkiye, 2017’de ciro büyüklüğü olarak Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almayı ve Türkiye’nin en beğenilen şirketlerinden biri olmayı hedeflediğini duyurdu.




M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak



Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




IATA’dan hava kargoyu öne çıkaracak 4’lü formül!


Yayın: 19-03-2013
Kategori: Havayolu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) hava kargoya öncelik verilmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılması için havayolu şirketlerini teşvik ediyor. IATA CEO’su Tony Tyler bu doğrultuda sektöre 4 maddelik öneri sunuyor…